Slovenská Hydina
menu
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
Slovenská Hydina
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
  • Aktuality

Tropické horúčavy dali ďalšie rany hydinárom

  • 26.08.2013

Predstavenstvo Únie hydinárov Slovenska sa na svojom zasadnutí v Nitre zaoberalo súčasnou situáciu v odvetví, ktorú dlhodobo nepriaznivo ovplyvňuje najmä nízky podiel predaja domácej produkcie v obchodných reťazcoch. Počas tohtoročného leta s tropickými teplotami sa k tomu pridali zvýšené náklady na zabezpečenie výkrmu a spracovania brojlerovej hydiny. S mimoriadnymi podmienkami sa museli popasovať na všetkých článkoch produkcie hydinového mäsa – od rozmnožovacích chovov, v ktorých bolo menej vajec, čo spôsobilo pokles počtu  jednodňových kurčiat.  V dôsledku toho klesla hustota zástavu u niektorých veľkochovateľov, čo momentálne pociťujú spracovatelia. V tropických horúčavách kurčatá menej jedli, mali nižšie prírastky, pre udržanie ich kondície bolo potrebné dostať do výživy doplňujúce preparáty na báze c vitamínu, haly nepretržite klimatizovať, zvýšenou starostlivosťou zabezpečovať čerstvú vodu v napájadlách, čo celkovo podľa predbežných vyčíslení zvyšuje chovateľov náklady o viac ako 15 percent. Únia hydinárov Slovenska preto žiada príslušné státne orgány o využitie všetkých dostupných prostriedkov na kompenzáciu týchto strát, v opačnom prípade to môže mať spolu s dlhodoboklesajúcim zastúpením  domácej hydiny v obchodných reťazcoch  pre   chovateľov a   spracovateľov hydiny likvidačné dôsledky.

Podobné články
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Infografika: Označovanie potravín – hydinové mäsové výrobky

  • 27.03.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Hydina chovaná na produkciu mäsa – poznáte rozdiely medzi jednotlivými druhmi chovov?

  • 23.02.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Vtáčia chrípka na Slovensku: slovenská hydina je aj naďalej bezpečná

  • 15.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Spoznajte benefity kuracieho, morčacieho, kačacieho a husacieho mäsa

  • 10.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Aké sú ideálne vlastnosti vajec a čo ich ovplyvňuje?

  • 19.01.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Pozitíva a negatíva metód chovu kurčiat – prekvapivé číselné ukazovatele?

  • 04.01.2023

Pridajte komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

  • Kontakt

0911 226 814

molnar.unihyd@azet.sk

Facebook Instagram

Copyright @2022 | Slovenská Hydina

Ochrana osobných údajov

Grown by ContentFruiter

Napíšte hľadané kľúčové slovo a stlačte Enter na klávesnici.