Slovenská Hydina
menu
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
Slovenská Hydina
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
  • Aktuality

Hovorme o jedle – aj o kurčatách a vajíčkach

  • 20.11.2018

Bratislava 16. novembra  – Najaktívnejšou školou 6. ročníka projektu Hovorme o jedle je základná škola Gelnica v Košickom kraji, ktorá sa zapojila do najväčšieho počtu tém v 1. súťažnej kategórii s rovnakým názvom ako projekt a zároveň získala aj najvyšší počet bodov. Projekt zorganizovala SPPK a vyhodnotila ho v piatok 16. novembra. Zúčastnilo sa na ňom 452 základných škôl, informoval predseda komory Emil Macho.

„Všetci vnímame, že v spoločnosti silno rezonujú agropotravinárske témy a v tejto súvislosti môže takáto súťaž prispieť k tomu, že sa o nich bude ešte viac rozprávať,“ povedal Macho. Stravovacie návyky detí sú dôležité a je potreba im viac priblížiť oblasť potravín. „Podľa nášho prieskumu iba 20 % slovenskej hydiny je v školských jedálňach,“ upozornil.

Generálny riaditeľ sekcie potravinárstva a obchodu agrorezortu Milan Lapšanský v tejto súvislosti dodal, že vyše 20 rokov nebol slovenský spotrebiteľ vychovávaný. Rezort podporuje projekt SPPK a generálny riaditeľ Lapšanský upozornil na výskyt vážnych civilizačných chorôb na Slovensku. Zároveň ocenil edukáciu vedúcich školských jedální v krajských mestách.

Ako každoročne, aj tentokrát  projekt Hovorme o jedle podporila  Únia hydinárov Slovenska. „Záleží nám na tom, aby už žiaci chápali význam čerstvých, kvalitných a zdravotne nezávadných potravín, ktoré ponúkajú slovenskí producenti hydinového mäsa a slepačích vajec a následne aby sa rodičia školákov zaujímali, z akých surovín v jedálňach pripravujú žiakom obedy,“ povedal riaditeľ ÚHS Daniel Molnár.

Na slávnostnom vyhlásení výsledkov 6. ročníka boli úspešní žiaci odmenení aj výrobkami hydinárov zo spoločnosti Hyza Topoľčany, HSH Veľké Zálužie a Novogal Dvory nad Žitavou.

Podobné články
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Infografika: Označovanie potravín – hydinové mäsové výrobky

  • 27.03.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Hydina chovaná na produkciu mäsa – poznáte rozdiely medzi jednotlivými druhmi chovov?

  • 23.02.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Vtáčia chrípka na Slovensku: slovenská hydina je aj naďalej bezpečná

  • 15.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Spoznajte benefity kuracieho, morčacieho, kačacieho a husacieho mäsa

  • 10.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Aké sú ideálne vlastnosti vajec a čo ich ovplyvňuje?

  • 19.01.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Pozitíva a negatíva metód chovu kurčiat – prekvapivé číselné ukazovatele?

  • 04.01.2023

Pridajte komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

  • Kontakt

0911 226 814

molnar.unihyd@azet.sk

Facebook Instagram

Copyright @2022 | Slovenská Hydina

Ochrana osobných údajov

Grown by ContentFruiter

Napíšte hľadané kľúčové slovo a stlačte Enter na klávesnici.