Slovenská Hydina
menu
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
Slovenská Hydina
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
  • Aktuality

COOP Jednota s hydinármi o klietkach a percentách

  • 21.10.2018

(Bratislava 18.10.2018 )  Aktuálna situácia i najbližšie zámery v produkcii konzumných slepačích vajec, ako aj niektoré ďalšie aktuálne otázky boli predmetom pracovného rokovania zástupcov COOP Jednota Slovensko a Únie hydinárov Slovenska. Jednotu Slovensko zastupovali generálny riaditeľ Ján Bilinský a  vrchný riaditeľ obchodnej sekcie Branislav Lellák, ÚHS zastupoval na rokovaní  jej riaditeľ Daniel Molnár.

Predstavitelia slovenského obchodného reťazca a hydinárov diskutovali na najvýš aktuálnu tému a tou je problematika obmedzenia predaja vajec z klietkového chovu, ktorá súvisí s vyhlásením nadnárodných zahraničných reťazcov, že ukončia ich predaj do roku 2025. Slovenskí farmári pritom v súčasnosti vyprodukujú až vyše 88 % vajec z klietkového chovu a len asi 11 % vajec z podstielkového.

 „Je potrebné zdôrazniť, že kvalita a zloženie vajec nezávisí od spôsobu chovu. Na kvalitu a zloženie vajec vplýva iba krmivo, ktoré konzumuje nosnica. Proces tvorby vajca je rovnaký, nezávisle od prostredia, v ktorom sliepka žije,“ uviedol šéf Únie hydinárov Slovenska Daniel Molnár.

COOP Jednota Slovensko, ako najväčší podporovateľ domácej produkcie, nebude podľa jej vrcholných predstaviteľov  obmedzovať  predaj vajec z klietkového chovu a naďalej bude podporovať slovenských farmárov. 

Zástupcovia obchodu a hydinárov hovorili aj o navrhovanom zákone o 2,5 % odvode pre obchodné reťazce. Zhodli sa, že uvedený návrh sa nedotkne len systému COOP Jednota, ale aj slovenských hydinárov, ktorí majú svoje vlastné predajne. V konečnom dôsledku pripravovaný odvod ohrozí aj domácich producentov a výrobcov.

Podobné články
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Infografika: Označovanie potravín – hydinové mäsové výrobky

  • 27.03.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Hydina chovaná na produkciu mäsa – poznáte rozdiely medzi jednotlivými druhmi chovov?

  • 23.02.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Vtáčia chrípka na Slovensku: slovenská hydina je aj naďalej bezpečná

  • 15.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Spoznajte benefity kuracieho, morčacieho, kačacieho a husacieho mäsa

  • 10.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Aké sú ideálne vlastnosti vajec a čo ich ovplyvňuje?

  • 19.01.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Pozitíva a negatíva metód chovu kurčiat – prekvapivé číselné ukazovatele?

  • 04.01.2023

Pridajte komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

  • Kontakt

0911 226 814

molnar.unihyd@azet.sk

Facebook Instagram

Copyright @2022 | Slovenská Hydina

Ochrana osobných údajov

Grown by ContentFruiter

Napíšte hľadané kľúčové slovo a stlačte Enter na klávesnici.