Slovenská Hydina
menu
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
Slovenská Hydina
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
  • Aktuality

Intenzívne a zároveň ekologicky

  • 02.03.2018

Pod záštitou Únie hydinárov Slovenska sa v Banskej Bystrici  uskutočnilo vo februári pracovné stretnutie k záverom o BAT – najlepšej dostupnej technike z hľadiska určovania emisných limitov a smerujúcej k redukcii emisií znečisťujúcich látok. Zúčastnili sa na ňom chovatelia hydiny z celého Slovenska a odborne spôsobilé osoby k problematike aplikácie najlepších dostupných techník pre intenzívny chov hydiny. Prednášku na túto tému mal Prof. Ing. Štefan Mihina, PhD. zo Slovenskej poľnohospodárskej univerzity  Nitre. O zmenách integrovaných povolení pre chov hydiny informoval Ing. Cyril Burda zo Slovenskej inšpekcie životného prostredia a o praktických skúsenostiach z prvého kola preverenia súladu prevádzok s vykonávacím rozhodnutím Komisie EÚ z februára 2017 hovorila Ing. Katarína Raučinová  zo SIŽP.

Konkrétne otázky chovateľov hydiny na prednášajúcich odborníkov dokomentovali ich úsilie produkovať kvalitné a zdravotne nezávadné hydinové mäso a vajcia nielen intenzívne, ale aj v súlade s najnovšími požiadavkami EÚ na dodržiavnie zásad ochrany životného prostredia.

Podobné články
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Infografika: Označovanie potravín – hydinové mäsové výrobky

  • 27.03.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Hydina chovaná na produkciu mäsa – poznáte rozdiely medzi jednotlivými druhmi chovov?

  • 23.02.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Vtáčia chrípka na Slovensku: slovenská hydina je aj naďalej bezpečná

  • 15.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Spoznajte benefity kuracieho, morčacieho, kačacieho a husacieho mäsa

  • 10.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Aké sú ideálne vlastnosti vajec a čo ich ovplyvňuje?

  • 19.01.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Pozitíva a negatíva metód chovu kurčiat – prekvapivé číselné ukazovatele?

  • 04.01.2023

Pridajte komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

  • Kontakt

0911 226 814

molnar.unihyd@azet.sk

Facebook Instagram

Copyright @2022 | Slovenská Hydina

Ochrana osobných údajov

Grown by ContentFruiter

Napíšte hľadané kľúčové slovo a stlačte Enter na klávesnici.