Slovenská Hydina
menu
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
Slovenská Hydina
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
  • Aktuality

Kurací vývar nasýti aj lieči

  • 07.02.2018

Medicínu z vlastnej kuchyne poznali už naše staré matere a je dobré spomenúť si na to aj dnes – kurací, prípadne slepačí vývar je dobrý tak na  na nasýtenie, ako aj na liečenie. A v tomto období prechladnutí a chrípok je to viac ako aktuálne.

    Už od stredoveku sa recepty na liečivý kurací vývar dedia z generácie na generáciu. Napríklad v židovskej kuchyni sa  vývar nazýva aj tekutým penicilínom. Látky obsiahnuté v polievke totiž pôsobia protizápalovo, pomáhajú zmierňovať kašeľ a uvoľňujú upchatý nos. Posilňujú organizmus, imunitný systém, blahodarne pôsobia na tráviacu sústavu. Zjesť kuraciu polievku znamená zohriať telo zvnútra a doslova ho nabiť dôležitými  vitamínmi. Hydratuje organizmus a je vynikajúcou kombináciou látok pre ich okamžité vstrebávanie do organizmu. Obsahuje proteíny , ktoré sú pri prechladnutí a pri nechuti do jedenia veľmi dôležité pre posilnenie imunity.

     Kurací vývar okrem mäsa pozostáva aj zo zeleniny, ktorá predstavuje bohaté spektrum vitamínov a antioxidantov. Proces liečby tak prebieha rýchlejšie. Poctivá kuracia polievka podľa najnovších výskumov skutočne funguje ako liek. Výskum skúmal vplyv vývaru na pohyb bielych krviniek, ktoré chránia telo pred zápalom. Pri rôznych infekciách sa ich rýchlosť spomaľuje. Práve pri konzumácii kuracej polievky sa opäť aktivizujú, a tým sa telo s chorobou vysporiada skôr.

      Slovenskí spracovatelia  združení v Únii hydinárov Slovenska – HSH Veľké Zálužie a Hyza Topoľčany uvedomujúc si priaznivé účinky  kuracieho vývaru ponúkajú na trhu kvalitné čerstvé  kuracie polievkové zmesy, po ktorých by sme mali siahať v tomto chrípkovom období častejšie ako po antibiotikách.  

Podobné články
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Infografika: Označovanie potravín – hydinové mäsové výrobky

  • 27.03.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Hydina chovaná na produkciu mäsa – poznáte rozdiely medzi jednotlivými druhmi chovov?

  • 23.02.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Vtáčia chrípka na Slovensku: slovenská hydina je aj naďalej bezpečná

  • 15.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Spoznajte benefity kuracieho, morčacieho, kačacieho a husacieho mäsa

  • 10.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Aké sú ideálne vlastnosti vajec a čo ich ovplyvňuje?

  • 19.01.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Pozitíva a negatíva metód chovu kurčiat – prekvapivé číselné ukazovatele?

  • 04.01.2023

Pridajte komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

  • Kontakt

0911 226 814

molnar.unihyd@azet.sk

Facebook Instagram

Copyright @2022 | Slovenská Hydina

Ochrana osobných údajov

Grown by ContentFruiter

Napíšte hľadané kľúčové slovo a stlačte Enter na klávesnici.