Slovenská Hydina
menu
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
Slovenská Hydina
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
  • Aktuality

Novogal úspešný v TOP AGRO

  • 02.11.2016

V Gbeľanoch pri Žiline vyhlásili víťazov 21. ročníka súťaže TOP AGRO. Na podujatí sa zúčastnilo vyše 250 predstaviteľov agropotravinárskch firiem. Medzi nimi mali svoje zstúpenie aj podniky z hydinárskeho sektora. Za vynikajúce výsledky v živočíšnej výrobe a zároveň Cenu Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory získala tento rok spoločnosť Novogal z Dvorov nad Žitavou, dlhoročný člen Únie hydinárov Slovenska.. 

Novogal je firma z Dvorov nad Žitavou s viac ako 30‑ročnou históriou. Špecializuje sa na produkciu hydinových výrobkov ‑ slepačích vajec a brojlerových kurčiat. Ročne vyprodukujú v obci neďaleko Nových Zámkov 4 000 ton brojlerového mäsa, 640 tisíc odchovaných kuríc a 185 miliónov slepačích vajec. 

Pri takejto produkcii sa firma radí na popredné miesta medzi hydinárskymi prvovýrobcami v strednej Európe. Produkciou slepačích konzumných vajec je na prvom mieste na Slovensku, hoci momentálne  ako ďaľší vajíčkari zápasí s cenami na trhu a importom lacných vajec, neraz pochybnej kvality zo zahraničia. Pritom Slovensko je v tejto komodite absolútne sebestačné.  

Ocenenia sa odovzdávali za účasti ministerky pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriely Matečnej. Podľa nej súťaž motivuje všetkých poľnohospodárov. “Vidíme krásne chotáre, určite to motivovalo aj ostatných, ktorí majú farmy. Farma nielen prináša úžitok, ale farma by mala byť na prvý pohľad pekná. Slováci vedia fantasticky a kvalitne vyrábať, ale nevedia predávať. To je choroba všetkých poľnohospodárov. Časom sa to už mení, veď sme tu videli ocenených, ktorí diverzifikujú svoju výrobu. A nielen, čo sa týka plodín a druhov, ale hlavne finalizujú. Čiže, ak robia finálne výrobky, je potrebné, aby sa dostali čo najširšiemu spotrebiteľovi,” povedala Matečná. 

Podobné články
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Infografika: Označovanie potravín – hydinové mäsové výrobky

  • 27.03.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Hydina chovaná na produkciu mäsa – poznáte rozdiely medzi jednotlivými druhmi chovov?

  • 23.02.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Vtáčia chrípka na Slovensku: slovenská hydina je aj naďalej bezpečná

  • 15.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Spoznajte benefity kuracieho, morčacieho, kačacieho a husacieho mäsa

  • 10.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Aké sú ideálne vlastnosti vajec a čo ich ovplyvňuje?

  • 19.01.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Pozitíva a negatíva metód chovu kurčiat – prekvapivé číselné ukazovatele?

  • 04.01.2023

Pridajte komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

  • Kontakt

0911 226 814

molnar.unihyd@azet.sk

Facebook Instagram

Copyright @2022 | Slovenská Hydina

Ochrana osobných údajov

Grown by ContentFruiter

Napíšte hľadané kľúčové slovo a stlačte Enter na klávesnici.