Slovenská Hydina
menu
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
Slovenská Hydina
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
  • Aktuality

ÚHS: Produkcia hydiny stúpla, výroba mäsa klesla

  • 29.07.2015

Bratislava 22. júla (TASR) ‑ Produkcia živej jatočnej hydiny na Slovensku ku koncu roku 2014 síce medziročne vzrástla, ale výroba hydinového mäsa vlani medziročne poklesla o 1 %. Uviedol to pre TASR riaditeľ Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) Daniel Molnár v reakcii na informácie rezortu pôdohospodárstva, že stavy hydiny na Slovensku dosiahli ku koncu minulého roku 12,494 milióna kusov, čo bolo medziročne viac o 13,9 %. 

Zverejnené počty hydiny podľa Molnára vyjadrujú iba aktuálny stav k určitému dátumu. “Je to číslo, ktoré má pri krátkom čase výkrmu hydiny iba veľmi nízku vypovedaciu hodnotu, pretože závisí od toho, ktoré farmy sú naskladnené a ktoré vyskladnené v aktuálnom dátume. Relevantný údaj, s ktorým sa dá pracovať a porovnávať, je produkcia živej hydiny v živej jatočnej hmotnosti alebo produkcia hydinového mäsa na bitúnkoch,” zdôraznil. 

“Spotrebu hydiny štatistika počíta z objemu výroby, dovozu a vývozu. Neustále však rastú ilegálne dovozy hydinového mäsa do malých obchodov a do siete reštaurácií. Myslím si preto, že reálna spotreba hydiny určite neklesá,” doplnil riaditeľ ÚHS. 

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR v zelenej správe uvádza, že spotreba hydinového mäsa v SR vlani medziročne klesla o 2,4 kg. 

Podobné články
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Infografika: Označovanie potravín – hydinové mäsové výrobky

  • 27.03.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Hydina chovaná na produkciu mäsa – poznáte rozdiely medzi jednotlivými druhmi chovov?

  • 23.02.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Vtáčia chrípka na Slovensku: slovenská hydina je aj naďalej bezpečná

  • 15.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Spoznajte benefity kuracieho, morčacieho, kačacieho a husacieho mäsa

  • 10.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Aké sú ideálne vlastnosti vajec a čo ich ovplyvňuje?

  • 19.01.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Pozitíva a negatíva metód chovu kurčiat – prekvapivé číselné ukazovatele?

  • 04.01.2023

Pridajte komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

  • Kontakt

0911 226 814

molnar.unihyd@azet.sk

Facebook Instagram

Copyright @2022 | Slovenská Hydina

Ochrana osobných údajov

Grown by ContentFruiter

Napíšte hľadané kľúčové slovo a stlačte Enter na klávesnici.