Slovenská Hydina
menu
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
Slovenská Hydina
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
  • Aktuality

Jednotkou medzi mäsami bude hydinové

  • 01.07.2014

Rím 12. júla (TASR) – Hydinové mäso sa do 10 rokov stane najobľúbenejším druhom mäsa a z prvej pozície tak vytlačí bravčové mäso. Uvádza sa to v prognóze Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) a Organizácie Spojených národov pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO) o vývoji agrotrhu v najbližších 10 rokoch Agricultural Outlook 2014-2023. Informovala o tom agentúra DPA.

Ako sa v správe uvádza, obilniny sú aj naďalej “jadrom ľudskej výživy,” no v mnohých krajinách sveta sa začínajú viac konzumovať potraviny bohaté na bielkoviny, tuky a cukry. Dôvodom sú vyššie príjmy obyvateľstva v mnohých rozvíjajúcich sa ekonomikách, čo vedie k zmene stravovania.

Podľa FAO a OECD budú svetové ceny obilnín do roku 2023 postupne klesať, zatiaľ čo ceny cukru, mäsa a mliečnych výrobkov rásť. Najmä pri hovädzom mäse sa očakáva rast cien na “rekordné úrovne”.

Čo sa týka produkcie potravín, v najbližšom desaťročí sa predpokladá jej zvýšenie, pričom na tomto zvýšení by sa až 75 % mali podieľať rozvíjajúce sa ekonomiky, najmä ázijské a latinskoamerické. Napríklad India by podľa správy FAO a OECD mala vytlačiť Európu z 1. miesta vo svetovom rebríčku najväčších producentov mlieka.

tasr

Podobné články
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Infografika: Označovanie potravín – hydinové mäsové výrobky

  • 27.03.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Hydina chovaná na produkciu mäsa – poznáte rozdiely medzi jednotlivými druhmi chovov?

  • 23.02.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Vtáčia chrípka na Slovensku: slovenská hydina je aj naďalej bezpečná

  • 15.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Spoznajte benefity kuracieho, morčacieho, kačacieho a husacieho mäsa

  • 10.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Aké sú ideálne vlastnosti vajec a čo ich ovplyvňuje?

  • 19.01.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Pozitíva a negatíva metód chovu kurčiat – prekvapivé číselné ukazovatele?

  • 04.01.2023

Pridajte komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

  • Kontakt

0911 226 814

molnar.unihyd@azet.sk

Facebook Instagram

Copyright @2022 | Slovenská Hydina

Ochrana osobných údajov

Grown by ContentFruiter

Napíšte hľadané kľúčové slovo a stlačte Enter na klávesnici.