Slovenská Hydina
menu
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
Slovenská Hydina
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
  • Aktuality

Hospodárenie v roku 2017 bude závisieť od vývoja na trhoch

  • 08.01.2017

Bratislava 8. januára (TASR) – Produkcia a tržby hydinárskeho odvetvia v SR v roku 2017 budú závisieť od vývoja na domácom, ako aj zahraničnom trhu s hydinovým mäsom a vajcami. Uviedol to pre TASR riaditeľ Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) Daniel Molnár.
Najdôležitejšou úlohou bude v tomto roku podľa neho motivovať spotrebiteľov, aby začali dôverovať slovenským potravinám a slovenskej hydine a aby sa začali viac orientovať na ich nákup. “Iba týmto spôsobom je možné zvýšiť podiel slovenských potravín a slovenskej hydiny na pultoch v obchodoch. A iba nákupom domácich potravín budú mať naši spotrebitelia vo svojom jedálničku potraviny skontrolované, bezpečné a zdraviu prospešné,” povedal.
“Iba rastom podielu domácich potravín v obchodnej sieti môžeme dosiahnuť oživenie našich chovov vo všetkých oblastiach živočíšnej výroby. Chovatelia a spracovatelia hydiny prispejú k oživeniu chovov najmä tým, že dokážu zachovať vysokú kvalitu a zdravotnú bezpečnosť vyrábaných potravín,” podčiarkol.
Hlavnou úlohou štátu zostáva podľa neho zachovanie potravinovej bezpečnosti dohľadom nad kvalitou domácej výroby, ako aj dôslednými a intenzívnymi kontrolami kvality dovážanej hydiny, zabránením nezákonným predajom potravín pri cestách a predajom neoznačeného hydinového mäsa pochybného pôvodu a najmä pochybnej kvality v obchodnej sieti.
“Nevyhnutnosťou oživenia chovov hospodárskych zvierat na Slovensku bude podstatné zvýšenie našej potravinovej sebestačnosti, aby sme sa priblížili k úrovni spred 20 rokov,” dodal Molnár.

Podobné články
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Infografika: Označovanie potravín – hydinové mäsové výrobky

  • 27.03.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Hydina chovaná na produkciu mäsa – poznáte rozdiely medzi jednotlivými druhmi chovov?

  • 23.02.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Vtáčia chrípka na Slovensku: slovenská hydina je aj naďalej bezpečná

  • 15.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Spoznajte benefity kuracieho, morčacieho, kačacieho a husacieho mäsa

  • 10.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Aké sú ideálne vlastnosti vajec a čo ich ovplyvňuje?

  • 19.01.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Pozitíva a negatíva metód chovu kurčiat – prekvapivé číselné ukazovatele?

  • 04.01.2023

Pridajte komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

  • Kontakt

0911 226 814

molnar.unihyd@azet.sk

Facebook Instagram

Copyright @2022 | Slovenská Hydina

Ochrana osobných údajov

Grown by ContentFruiter

Napíšte hľadané kľúčové slovo a stlačte Enter na klávesnici.