Na tradičnom medzinárodnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastra, ktorý sa uskutoční od 30.1.2014 do 2.2.2014 v priestoroch bratislavskej Incheby, sa predstavia aj slovenskí hydinári. V stánku SPPK sa budú so svojmi výrobkami prezentovať spracovateľské podniky Hyza Topoľčany a HSH Veľké Zálužie. Predstavia široký sortiment svojich výrobkov, z ktorých viaceré majú ocenenie Značka kvality. Najväčší producent konzumných slepačích vajec na Slovensku spoločnosť Novogal Dvory nad Žitavou predstaví zo svoje ponuky aj Omega vajcia, ktorých výnimočnosť je vo vyššom podiele omega 3 mastných kyselín, čiže vo výrazne zníženom obahu cholesterolu. Spoločnosť Doma, a.s. Prešov, prezentuje tradičné aj inovované majonézové výrobky, vrátane výrobku zdravej výživy Eggcheese, ktorý sa vyznačuje nízkou energetickou hodnotou, nulovým cholesterolom a s vysokou proteínovou hodnotou. Ako povedal riaditeľ Únie hydinárov Slovenska Daniel Molnár, cieľom účasti slovenských hydinárov na veľtrhu Danubius Gastro je dokumentovať špičkovú kvalitu a zdravotnú nezávadnosť domácej produkcie a ponúknuť spotrebiteľom aj v podobe ochutnávok široký sortiment tradičných i najnovších hydinových výrobkov, aby sa aj touto formou mohli presvedčiť o tom, že kupovať slovenskú hydinu, hydinové výrobky i vajíčka sa oplatí.