Slovenská Hydina
menu
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
Slovenská Hydina
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
  • Aktuality

Hydinársky sektor má v ďalšom období vzrásť

  • 22.10.2013

(19.10.2013; www.hnonline.sk)

Hydinársky sektor EÚ by mal v rokoch 2013 a 2014 vzrásť, pričom bude ťažiť z pomaly rastúceho domáceho dopytu. “Hydina je o niečo menej zasiahnutá ekonomickou recesiou než ostatné druhy mäsa, pretože je lacnejšia a v čase krízy výhodnejšia,” uvádza sa v aktuálnej správe Agrárnych trhových informácií Slovenska (ATIS).

Celkovú produkciu EÚ v roku 2013 ovplyvňujú rôzne okolnosti, ale predpokladá sa, že výroba brojlerového mäsa vzrastie oproti roku 2012 u všetkých najväčších producentov EÚ, čo zahŕňa Veľkú Britániu, Benelux, Španielsko, Poľsko, Nemecko, Taliansko a Francúzsko.

Prudké zvýšenie globálnych cien obilnín v roku 2012 priamo ovplyvnilo náklady na produkciu brojlerov tak ako v roku 2010. Producenti boli schopní preniesť väčšinu zvýšenia na svojich domácich zákazníkov a takto udržať svoj prevádzkový zisk alebo ho znížiť iba minimálne. Značný pokles cien obilnín v EÚ‑28 v lete 2013 určite zvýši prevádzkový zisk, aj keď klesnú maloobchodné ceny.

Zisk z obchodu s brojlermi by mal v EÚ‑28 v roku 2013 a v roku 2014 vzrásť na základe mierne klesajúceho importu a stabilného alebo mierne rastúceho exportu. Brazília a Thajsko zostávajú najväčšími dodávateľmi brojlerového mäsa do EÚ‑28. Otvorenie európskych trhov thajským dovozom tepelne neopracovaného brojlerového mäsa od 1. júla 2012 viedlo k značnému nárastu thajského exportu solených a mrazených kuracích dielov do EÚ‑28 na úkor brazílskeho exportu. “Ukazuje sa, že kvalita dovezeného thajského brojlerového mäsa lepšie vyhovuje nárokom importérov v EÚ,” dodáva ATIS v správe.

Podobné články
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Infografika: Označovanie potravín – hydinové mäsové výrobky

  • 27.03.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Hydina chovaná na produkciu mäsa – poznáte rozdiely medzi jednotlivými druhmi chovov?

  • 23.02.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Vtáčia chrípka na Slovensku: slovenská hydina je aj naďalej bezpečná

  • 15.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Spoznajte benefity kuracieho, morčacieho, kačacieho a husacieho mäsa

  • 10.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Aké sú ideálne vlastnosti vajec a čo ich ovplyvňuje?

  • 19.01.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Pozitíva a negatíva metód chovu kurčiat – prekvapivé číselné ukazovatele?

  • 04.01.2023

Pridajte komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

  • Kontakt

0911 226 814

molnar.unihyd@azet.sk

Facebook Instagram

Copyright @2022 | Slovenská Hydina

Ochrana osobných údajov

Grown by ContentFruiter

Napíšte hľadané kľúčové slovo a stlačte Enter na klávesnici.