Slovenská Hydina
menu
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
Slovenská Hydina
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
  • Aktuality

Ing. Jozef Öszi od nás navždy odišiel

  • 25.08.2021

V sobotu 21. augusta 2021 nás  vo veku 67 rokov navždy opustila jedna z najvýraznejších osobnosti slovenského agropotravinárstva  Ing. Jozef Öszi.

Vyštudovaný poľnohospodársky inžinier, absolvent Fakulty ekonomiky a manažmentu Poľnohospodárskej univerzity v Nitre začal pracovať na družstve v Kameničnej, neskôr vo Výskumnom ústave v Hurbanove a potom bol hlavným ekonómom na družstve vo Svätom Petri. Po novembrových udalostiach v roku 1989 musel nedobrovoľne z tejto pozície odísť a zostal bez práce. Spolu so svojim niekdajším spolužiakom a priateľom Antonom Zsigom začali podobne ako mnohí ďalší podnikať. V odvetví, ktoré im bolo najbližšie – v agropotravinárstve. Neskôr sa  Ing. Jozef Öszi osamostatnil a začal budovať svoje impérium. Patrí do neho 30 tisíc hektárov poľnohospodárskej pôdy prevažne na južnom Slovensku a niekoľko potravinárskych podnikov pôsobiacich najmä v hydinárskom odvetví. Vajcia zo spoločnosti Novogal, Hybrav či Koopera Levice sa dostávajú na trh prostredníctvom ním založenej obchodnej spoločnosti Ovogal farm, čím dosiahol pozíciu lídra v produkcii konzumných slepačích vajec. Ročne ich  vyprodukuje vyše 300 miliónov a vyše 10 tisíc ton brojlerových kurčiat.

Vo firmách, ktoré Öszi vlastnil, len zriedkavo dochádzalo k výmene manažmentu. Ľuďom, ktorých si vybral, dôveroval. K zamestnancom mal pochopenie, vedel si vypočuť ich pripomienky a riešiť ich problémy.

Ako skúsený a úspešný manažér sa Ing. Jozef Öszi aktívne zapájal aj do činnosti profesijných organizácii, pôsobiacich v rezorte. Okrem iného bol v Dozornej rade SPPK  a dlhoročným podpredsedom Únie hydinárov Slovenska. 

Česť jeho pamiatke.

Podobné články
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Infografika: Označovanie potravín – hydinové mäsové výrobky

  • 27.03.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Hydina chovaná na produkciu mäsa – poznáte rozdiely medzi jednotlivými druhmi chovov?

  • 23.02.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Vtáčia chrípka na Slovensku: slovenská hydina je aj naďalej bezpečná

  • 15.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Spoznajte benefity kuracieho, morčacieho, kačacieho a husacieho mäsa

  • 10.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Aké sú ideálne vlastnosti vajec a čo ich ovplyvňuje?

  • 19.01.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Pozitíva a negatíva metód chovu kurčiat – prekvapivé číselné ukazovatele?

  • 04.01.2023

Pridajte komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

  • Kontakt

0911 226 814

molnar.unihyd@azet.sk

Facebook Instagram

Copyright @2022 | Slovenská Hydina

Ochrana osobných údajov

Grown by ContentFruiter

Napíšte hľadané kľúčové slovo a stlačte Enter na klávesnici.