Slovenská Hydina
menu
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
Slovenská Hydina
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
  • Aktuality

Navždy nás opustil Ing. Ivan Gróf

  • 16.05.2022

V sobotu 14. mája 2022 sme sa v Nitre navždy rozlúčili s dlhoročným pracovníkom slovenského agropotravinárstva Ing. Ivanom Grófom, ktorý nás nečakane opustil vo veku 55 rokov.

Ing. Ivan Gróf celý svoj profesionálny život zasvätil hydinárskemu odvetviu. Narodil sa 1.apríla 1967 v Bratislave,   detstvo a mladosť prežil v Stupave. Stredoškolské štúdium absolvoval na Strednej poľnohospodárskej školy v Ivanke pri Dunaji, kde sa   zameral na chov hydiny. V roku 1989 ukončil štúdium na zootechnickom odbore Vysokej školy poľnohospodárskej v Nitre. Po  skončení vysokej školy  nastúpil do spoločnosti Novogal Dvory nad Žitavou ako zootechnik, od roku 1996 tu pôsobil ako výrobný námestník riaditeľa. V roku 2002 prešiel do spoločnosti Hybrav Veľký Lapáš na pozíciu riaditeľa s výzvou zachrániť tento upadajúci podnik. Tu naplno využil svoje odborné a manažérske schopnosti a hydinársky podnik, zaoberajúci sa výkrmom kurčiat a produkciou vajec, pozdvihol a zabezpečil jeho rozvoj. V Hybrave pôsobil takmer 20 rokov. K svojej práci vždy pristupoval so zodpovednosťou jemu vlastnou a častokrát sa neváhal obliecť do montérok a gumákov, ak si to situácia vyžadovala a bolo potrebné vypomôcť aj priamo v chove hydiny. V novembri 2021 nastúpil do Liaharenského podniku Nitra na pozíciu výrobného námestníka, kde pracoval až do svojej smrti.

Ing. Ivan Gróf svoje schopnosti a bohaté profesionálne skúsenosti odovzdával aj v rámci aktívneho pôsobenia vo viacerých samosprávnych agropotravinárskych organizáciach. V rokoch 2007-2016 pôsobil v Dozornej rade Regionálnej poľnohospodárskej a potravinárskej komory v Nitre a následne v rokoch 2016-2022 bol členom predstavenstva RPPK v Nitre. V rokoch 2012-2022 bol predsedom Dozornej rady Únie hydinárov Slovenska, kde sa zapájal do mnohých aktivít zameraných na podporu a rozvoj chovu a spracovania hydiny na Slovensku. Počas svojho profesionálneho života aktívne spolupracoval aj so Slovenskou poľnohospodárskou univerzitou v Nitre a Štátnou veterinárnou a potravinovou správou SR. V Ing. Ivanovi Grófovi stráca naše agropotravinárstvo a  predovšetkým hydinárstvo zodpovedného pracovníka, špičkového odborníka a schopného manažéra.  

Česť jeho pamiatke.

Podobné články
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Infografika: Označovanie potravín – hydinové mäsové výrobky

  • 27.03.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Hydina chovaná na produkciu mäsa – poznáte rozdiely medzi jednotlivými druhmi chovov?

  • 23.02.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Vtáčia chrípka na Slovensku: slovenská hydina je aj naďalej bezpečná

  • 15.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Spoznajte benefity kuracieho, morčacieho, kačacieho a husacieho mäsa

  • 10.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Aké sú ideálne vlastnosti vajec a čo ich ovplyvňuje?

  • 19.01.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Pozitíva a negatíva metód chovu kurčiat – prekvapivé číselné ukazovatele?

  • 04.01.2023

Pridajte komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

  • Kontakt

0911 226 814

molnar.unihyd@azet.sk

Facebook Instagram

Copyright @2022 | Slovenská Hydina

Ochrana osobných údajov

Grown by ContentFruiter

Napíšte hľadané kľúčové slovo a stlačte Enter na klávesnici.