Slovenská Hydina
menu
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
Slovenská Hydina
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
  • Aktuality

Nedostatku vajec sa pred Veľkou nocou nemusíme obávať

  • 12.03.2015

Bratislava 12. marca (TASR) – Nedostatku konzumných vajec sa slovenskí spotrebitelia pred tohtoročnou Veľkou nocou nemusia obávať. Uviedol to dnes na tlačovej konferencii predseda Dozornej rady Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) a riaditeľ firmy Hybrav, a. s., Veľký Lapáš, Ivan Gróf. Všetci slovenskí producenti vajec pracujú podľa neho na plný výkon. 

“Sme schopní pokryť celý trh slovenskými výrobkami. Keďže nie všetci tradiční dodávatelia konzumných vajec do obchodných reťazcov sú ochotní pristúpiť na tlak na zníženie ceny a ‘púšťať’ vajcia do akciových predajov len preto, aby sa ľudia ‘dotiahli’ do obchodov, upozorňujeme opäť na značku na vajciach. Pretože podľa našich odhadov asi 25 % vajec na trhu sa objaví z krajín mimo územia SR,” priblížil.

Členovia ÚHS podľa Grófa totiž predpokladajú, že na Slovensko sa pred Veľkou nocou dostanú napríklad poľské vajcia. “Na ceste sú aj nejaké dodávky z Lotyšska. Je možné, že sa vyskytnú vajcia i z Nemecka, prípadne z Českej republiky,” zdôraznil.

Zároveň upozornil spotrebiteľov, ktorí si chcú kúpiť vajcia vyprodukované na Slovensku, že by si mali pri kúpe skontrolovať nielen obal vajec (škatuľu), ale aj overiť krajinu pôvodu priamo na škrupine vajca. “Za prvým číslom na vajci, ktoré označuje spôsob chovu nosnice, je uvedený kód krajiny. V prípade slovenských vajec treba hľadať skratku SK. Ak je v označení skratka LV, nie sú to slovenské Levice, ale vajcia z Lotyšska,” dodal.

Podobné články
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Infografika: Označovanie potravín – hydinové mäsové výrobky

  • 27.03.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Hydina chovaná na produkciu mäsa – poznáte rozdiely medzi jednotlivými druhmi chovov?

  • 23.02.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Vtáčia chrípka na Slovensku: slovenská hydina je aj naďalej bezpečná

  • 15.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Spoznajte benefity kuracieho, morčacieho, kačacieho a husacieho mäsa

  • 10.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Aké sú ideálne vlastnosti vajec a čo ich ovplyvňuje?

  • 19.01.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Pozitíva a negatíva metód chovu kurčiat – prekvapivé číselné ukazovatele?

  • 04.01.2023

Pridajte komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

  • Kontakt

0911 226 814

molnar.unihyd@azet.sk

Facebook Instagram

Copyright @2022 | Slovenská Hydina

Ochrana osobných údajov

Grown by ContentFruiter

Napíšte hľadané kľúčové slovo a stlačte Enter na klávesnici.