Slovenská Hydina
menu
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
Slovenská Hydina
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
  • Aktuality

Nové označovanie uľahčí spotrebiteľovi zistiť krajinu pôvodu mäsa

  • 27.01.2015

Bratislava (TASR) – Od 1. apríla 2015 sa bude uplatňovať vykonávacie nariadenie EÚ číslo 1337 z roku 2013, ktorým sa ustanovujú pravidlá uvádzania krajiny pôvodu hydinového mäsa. Uviedol to pre TASR riaditeľ Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) Daniel Molnár.

“Od tohto termínu sa na všetkom balenom hydinovom mäse bude povinne označovať miesto chovu slovami ‘chované v’, miesto zabitia slovami ‘zabité v’ alebo, ak je krajina chovu a krajina zabitia rovnaká, slovami ‘pôvod:’,” spresnil.

Zmenené označovanie pôvodu mäsa podľa neho uľahčí spotrebiteľovi zistiť krajinu, z ktorej hydinové mäso pochádza. “To napomôže aj domácim producentom upozorniť spotrebiteľov na slovenský pôvod hydiny a zvýšiť lokálpatriotizmus našich domácich spotrebiteľov,” zdôraznil šéf únie hydinárov.

Platnosť rovnako podľa Molnára nadobúda aj vyhláška o slovenských potravinách, ktorá umožní označovať produkty vyrobené na Slovensku a zo slovenských surovín ako slovenský produkt alebo slovenská potravina. “Takéto označovanie uľahčí spotrebiteľom orientáciu na trhu s hydinovým mäsom, ako aj inými potravinami,” dodal.

Podobné články
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Infografika: Označovanie potravín – hydinové mäsové výrobky

  • 27.03.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Hydina chovaná na produkciu mäsa – poznáte rozdiely medzi jednotlivými druhmi chovov?

  • 23.02.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Vtáčia chrípka na Slovensku: slovenská hydina je aj naďalej bezpečná

  • 15.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Spoznajte benefity kuracieho, morčacieho, kačacieho a husacieho mäsa

  • 10.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Aké sú ideálne vlastnosti vajec a čo ich ovplyvňuje?

  • 19.01.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Pozitíva a negatíva metód chovu kurčiat – prekvapivé číselné ukazovatele?

  • 04.01.2023

Pridajte komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

  • Kontakt

0911 226 814

molnar.unihyd@azet.sk

Facebook Instagram

Copyright @2022 | Slovenská Hydina

Ochrana osobných údajov

Grown by ContentFruiter

Napíšte hľadané kľúčové slovo a stlačte Enter na klávesnici.