Slovenská Hydina
menu
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
Slovenská Hydina
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
  • Aktuality

Štátna správa zakázala prsia z Brazílie

  • 28.11.2013

BRATISLAVA (28.11.2013) – Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR vydala mimoriadne núdzové opatrenie na kuracie prsia solené, pôvodom z Brazílie. Prevádzkovatelia potravinárskych podnikov, ktorí prijali mäso od výrobcu Seara Alimentos S.A., schvaľovacie číslo (BR) 2485, s dátumom minimálnej trvanlivosti do 13. januára 2015, musia umiestniť v mieste predaja konečným spotrebiteľom viditeľné a čitateľné oznámenie o tom, že zákazníci, ktorí si kúpili spomínané výrobky, sú oprávnení ich vrátiť.

Informoval o tom hlavný veterinárny lekár SR Jozef Bíreš. Dôvodom na stiahnutie hydinového mäsa je nadlimitný nález antibiotík. 

Prevádzkovatelia potravinárskych podnikov budú zatiaľ skladovať tieto výrobky osobitne, až kým kontrolóri nerozhodnú, čo s nimi. 

ŠVPS tiež nariadila prevádzkovateľom potravinárskych podnikov, ktorí tento produkt uvádzajú priamo na trh, a prevádzkovateľom potravinárskych podnikov v SR zastaviť predaj a distribúciu všetkého hydinového mäsa a hydinových mäsových prípravkov od tohto výrobcu. Veterinári o uvoľnení výrobkov na trh rozhodnú po predložení výsledku laboratórnych analýz. 

Hlavný veterinárny lekár SR vydal mimoriadne núdzové opatrenie na základe varovného oznámenia zo 7. novembra z rýchleho výstražného systému (RASFF) z ČR, v ktorom bol uvedený nadlimitný nález antibiotík v mrazených kuracích prsiach z Brazílie. Rýchlym výstražným systémom z Holandského kráľovstva z 19. novembra sa opäť potvrdil nadlimitný nález v mrazenom hydinovom mäsovom prípravku pôvodom z Brazílie.

Podobné články
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Infografika: Označovanie potravín – hydinové mäsové výrobky

  • 27.03.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Hydina chovaná na produkciu mäsa – poznáte rozdiely medzi jednotlivými druhmi chovov?

  • 23.02.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Vtáčia chrípka na Slovensku: slovenská hydina je aj naďalej bezpečná

  • 15.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Spoznajte benefity kuracieho, morčacieho, kačacieho a husacieho mäsa

  • 10.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Aké sú ideálne vlastnosti vajec a čo ich ovplyvňuje?

  • 19.01.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Pozitíva a negatíva metód chovu kurčiat – prekvapivé číselné ukazovatele?

  • 04.01.2023

Pridajte komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

  • Kontakt

0911 226 814

molnar.unihyd@azet.sk

Facebook Instagram

Copyright @2022 | Slovenská Hydina

Ochrana osobných údajov

Grown by ContentFruiter

Napíšte hľadané kľúčové slovo a stlačte Enter na klávesnici.