Slovenská Hydina
menu
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
Slovenská Hydina
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
  • Aktuality

Treba motivovať spotrebiteľov, aby kupovali slovenskú hydinu

  • 27.01.2015

Bratislava 30. decembra (TASR) ‑ Najdôležitejšou úlohou hydinárov v roku 2015 bude motivovať spotrebiteľov tak, aby začali dôverovať slovenským potravinám a slovenskej hydine a aby sa začali viac orientovať na ich nákup. Uviedol to pre TASR riaditeľ Únie hydinárov Slovenska (ÚHS) Daniel Molnár. 

“Pretože iba týmto spôsobom je možné zvýšiť podiel slovenských potravín a slovenskej hydiny na pultoch v obchodoch. Iba rastom podielu domácich potravín v obchodnej sieti môžeme dosiahnuť oživenie našich chovov vo všetkých oblastiach živočíšnej výroby,” spresnil. 

Chovatelia a spracovatelia hydiny podľa neho prispejú k oživeniu chovov najmä tým, že dokážu zachovať vysokú kvalitu a zdravotnú bezpečnosť vyrábaných potravín. 

Hlavnou úlohou štátu zostáva zachovanie potravinovej bezpečnosti dohľadom nad kvalitou domácej výroby i dôslednými a intenzívnymi kontrolami kvality dovážanej hydiny, zabránením nezákonným predajom potravín pri cestách a predajom neoznačeného hydinového mäsa pochybného pôvodu a najmä pochybnej kvality v obchodnej sieti. “Nevyhnutnosťou oživenia chovov hospodárskych zvierat na Slovensku bude podstatné zvýšenie našej potravinovej sebestačnosti, aby sme sa priblížili k úrovni spred 20 rokov,” podčiarkol. 

Vývoj produkcie v roku 2015 bude podľa Molnára závisieť od viacerých faktorov ‑ od vývoja nákladov na chov hydiny, od opatrení štátu na ochranu domácej produkcie, ako aj od cenovej politiky obchodných reťazcov a mnohých ďalších faktorov. 

Únia hydinárov Slovenska je stavovská, dobrovoľná a nepolitická organizácia združujúca slovenských liaharov, chovateľov a spracovateľov hydiny aj producentov slepačích vajec. Vznikla v roku 1996 a v súčasnosti má 30 členov.

Podobné články
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Infografika: Označovanie potravín – hydinové mäsové výrobky

  • 27.03.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Hydina chovaná na produkciu mäsa – poznáte rozdiely medzi jednotlivými druhmi chovov?

  • 23.02.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Vtáčia chrípka na Slovensku: slovenská hydina je aj naďalej bezpečná

  • 15.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Spoznajte benefity kuracieho, morčacieho, kačacieho a husacieho mäsa

  • 10.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Aké sú ideálne vlastnosti vajec a čo ich ovplyvňuje?

  • 19.01.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Pozitíva a negatíva metód chovu kurčiat – prekvapivé číselné ukazovatele?

  • 04.01.2023

Pridajte komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

  • Kontakt

0911 226 814

molnar.unihyd@azet.sk

Facebook Instagram

Copyright @2022 | Slovenská Hydina

Ochrana osobných údajov

Grown by ContentFruiter

Napíšte hľadané kľúčové slovo a stlačte Enter na klávesnici.