PROGRAM SEMINÁRA ÚHS 2019:
Utorok 26.11.2019
08:30-10:00: Prezentácia účastníkov (HALA GRANDE, 5. poschodie)
10:00-10:05: Otvorenie Seminára ÚHS 2019
Ing. Timotej Husár, CSc., predseda Predstavenstva ÚHS
10:05-10:25: Hlavné zásady odchovu kuričiek vo voliérových systémoch
MVDr. Milan Ondráček, INTEGRA, a.s.
10:25-10:50: Výkrmnosť a jatočná hodnota kohútikov s rozdielnou intenzitou rastu v závislosti od spôsobov kŕmenia
Prof. Ing. Eva Tůmová CSc., Česká zemědělská univerzita v Praze
10:50-11:15: Praktické tipy a triky na zlepšenie výsledkov u hydiny. Dostupnosť najnovších technológií výroby krmív pre slovenských chovateľov hydiny
MVDr. Branislav Gmuca, Ing. Pavel Musil, DE HEUS, a.s.
11:15-11:25: Prestávka
11:25-11:50: Výskum tepelnej záťaže brojlerov v chovateľskej praxi
doc. Ing. Jana Lendelová, PhD., Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
11:50-12:15: Náhrady sóje v krmive vyrábanom zo slnečnicového šrotu majúce HIPRO kvalitatívne ukazovatele
Kristian Draganov, Dragomir Draganov, BABIČKIN DVOR a.s.
12:15-12:40: Koliinfekcie – stály problém v chovoch brojlerových kurčiat
MVDr. Vladimír Seman, Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach
12:40-13:00: Manažment rizika mykotoxínov v slovenských chovoch hydiny
Dr. Jaroslav Langer, BIOMIN Slovensko s.r.o.
13:00-14:10: Obedňajšia prestávka
14:10-14:30: Eradikácia kokcidiózy u brojlerov
Ing. Karel Tittl, TEKRO, spol. s r.o.
14:30-14:50: Rozdiely chovu nosníc v obohatených klietkach a voliérach a ekonomické dopady na túto zmenu
Benedikt Käuper, Salmet International, Ing.Ondřej Strejček, CSc., Hostivická STM, s.r.o.
14:50-15:10: Predstavenie hydinárskej spoločnosti Pluriton Netherlands bv a jej dcérskej firmy HLD a stručná charakteristika ponúkaných nosivých hybridov
Frank Zanders, János Hollár, Ing. Richard Dulaj, PLURITON Netherlands
15:10-15:30: Hygiena napájacieho systému a prostredia a jej vplyv na úžitkovosť a zdravie hydiny
MVDr. Anna Zimová, ADDICOO GROUP s.r.o.
15:30-15:50: Použitie fytogénnych prípravkov AdiCox AP a adiHepaSOL® PF. – prírodná cesta k zdravému črevu a pečeni u nosníc s pozitívnym dopadom na úžitkovosť a ekonomiku chovu
Ing. Lubor Pavlík, BIOFERM SK, s.r.o.
15:50 -16:10: Vláknina vo výžive hydiny – vplyv na zdravotný stav čriev, úžitkovosť a pohodu
Julia Kern, J. Rettenmaier & Söhne, Ing. Zbyněk Honzík, JRS ČR a SR
16:10-16:30: Základné parametre úžitkovosti oravky žltohnedej
RNDr. Emília Hanusová, NPPC – Výskumný ústav živočíšnej výroby
09:00-17:00: Postery vedeckého výskumu
19:00-01:00: Spoločenský večer spojený s odovzdávaním cien pre pracovníkov v hydinárskom priemysle (Kongresová miestnosť – Sála Panoráma, 8. poschodie)
Zmena programu vyhradená
Vyplnenú záväznú prihlášku zašlite najneskôr do 18.11.2019 na mailovú adresu: molnar.unihyd@azet.sk.
Organizačné informácie, prihlášky:
Ing. Mgr. Daniel Molnár
Únia hydinárov Slovenska
Záhradnícka 4148/21
811 07 Bratislava – Staré Mesto
tel: 0911 226 814
mail: molnar.unihyd@azet.sk