Už pravidelne sa na prestížnom medzinárodnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro v bratislavskej Inchebe zúčastňujú aj členovia Únie hydinárov Slovenska. Výnimkou nebol ani jeho 23. ročník počas posledného januárového víkendu. V expozícii Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory sa prezentovali spoločnosti HSH Veľké Zálužie, SHP Turčianske Teplice a Novogal Dvory nad Žitavou. Medzi návštevníkmi bol o výrobky veľký záujem a zástupcovia firiem sa snažili odpovedať na množstvo otázok, súvisiacich najmä s ich kvalitou, zdravotnou bezpečnosťou a cenovou prijateľnosťou.
Spoločnosť HSH, známa najmä svojim Kráľovským kurčaťom, ponúkla nielen pre oči, ale aj na koštovku viaceré zo svojich hydinových výrobkov ocenených Značkou kvality SK. Návštevníci pochvaľovali širokú a rôznorodu ponuku, viacerých však mrzelo, že nie vo všetkých reťazcoch tento sortiment môžu nájsť.
Jedným z nosných produktov SHP Turčianske Teplice sú piškóty, v ktorých zhodnocuje svoju ťažiskovú surovinu – čerstvé slepačie vajcia. A práve to považujú za svoju konkurenčnú výhodu. Nečudo, že o Veselé Turčianske piškóty ohodnotené viacerými certifikátmi, bol na veľtrhu značný záujem.
Tradičným účastníkom veľtrhu Danubius Gastro je Novogal, najväčší producent konzumných slepačích vajec na Slovensku. Okrem tradičných vajec v rôznych baleniach ako jediný u nás vyrába aj vajcia s vyšším obsahom omega-3 mastných kyselín, s ktorými sa takisto prezentoval.
Vystavovatelia sa presvedčili, že o slovenské výrobky je záujem. Ich želaním je, aby sa to prejavilo aj pri nákupoch v obchodoch.