Slovenská Hydina
menu
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
Slovenská Hydina
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
  • Aktuality

Veľtrh gastronómie aj s účasťou hydinárov

  • 02.02.2016

Už pravidelne sa na prestížnom medzinárodnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro v bratislavskej Inchebe zúčastňujú aj členovia Únie hydinárov Slovenska. Výnimkou nebol ani jeho 23. ročník počas posledného januárového víkendu. V  expozícii Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory sa prezentovali spoločnosti HSH Veľké Zálužie, SHP Turčianske Teplice a Novogal Dvory nad Žitavou. Medzi návštevníkmi bol o výrobky veľký záujem a zástupcovia firiem sa snažili odpovedať na množstvo otázok, súvisiacich najmä s ich kvalitou, zdravotnou bezpečnosťou a cenovou prijateľnosťou.

Spoločnosť HSH, známa najmä svojim Kráľovským kurčaťom, ponúkla nielen pre oči, ale aj na koštovku viaceré zo svojich hydinových výrobkov ocenených Značkou kvality SK. Návštevníci pochvaľovali širokú a rôznorodu ponuku, viacerých však mrzelo, že nie vo všetkých reťazcoch tento sortiment môžu nájsť.

Jedným z nosných produktov SHP Turčianske Teplice sú piškóty, v ktorých zhodnocuje svoju ťažiskovú surovinu – čerstvé  slepačie vajcia. A práve to považujú za svoju konkurenčnú výhodu. Nečudo, že o Veselé Turčianske piškóty ohodnotené viacerými certifikátmi, bol na veľtrhu značný záujem.

Tradičným účastníkom veľtrhu Danubius Gastro je Novogal, najväčší producent konzumných slepačích vajec na Slovensku. Okrem tradičných vajec v rôznych baleniach  ako jediný u nás vyrába aj vajcia s vyšším obsahom omega-3 mastných kyselín, s ktorými sa takisto prezentoval.

Vystavovatelia sa presvedčili, že o slovenské výrobky je záujem. Ich želaním je, aby sa to prejavilo aj pri nákupoch v obchodoch.

Podobné články
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Infografika: Označovanie potravín – hydinové mäsové výrobky

  • 27.03.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Hydina chovaná na produkciu mäsa – poznáte rozdiely medzi jednotlivými druhmi chovov?

  • 23.02.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Vtáčia chrípka na Slovensku: slovenská hydina je aj naďalej bezpečná

  • 15.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Spoznajte benefity kuracieho, morčacieho, kačacieho a husacieho mäsa

  • 10.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Aké sú ideálne vlastnosti vajec a čo ich ovplyvňuje?

  • 19.01.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Pozitíva a negatíva metód chovu kurčiat – prekvapivé číselné ukazovatele?

  • 04.01.2023

Pridajte komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

  • Kontakt

0911 226 814

molnar.unihyd@azet.sk

Facebook Instagram

Copyright @2022 | Slovenská Hydina

Ochrana osobných údajov

Grown by ContentFruiter

Napíšte hľadané kľúčové slovo a stlačte Enter na klávesnici.