Slovenská Hydina
menu
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
Slovenská Hydina
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
  • Aktuality

Veterinári budú kontrolovať hydinu z Česka

  • 19.06.2019

Bratislava (TASR)-  Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR bude intenzívne kontrolovať české hydinové mäso dovážané na slovenský trh.

Povedal to v stredu pre TASR ústredný riaditeľ správy Jozef Bíreš v súvislosti s chladeným mäsom, ktoré bolo dodané do skladu obchodného reťazca Kaufland a v ktorom českí odborníci odhalili salmonelu.

Na Slovensko bolo toto mäso dodané v objeme vyše 3400 kilogramov. Koniec exspirácie tohto konkrétneho chladeného hydinového mäsa bol 4. júna.

Podľa Bíreša vzali českí kolegovia vzorky z porciovaného mäsa 29. mája, výsledok mali 6. júna a do výstražného systému zadali správu 10. júna.

“ŠVPS to išla skontrolovať, ale vzhľadom na to, že spotreba mäsa bola do 4. júna, výrobok bol rozpredaný. Všetky informácie prišli neskoro, takže nebola možnosť niečo zakázať, likvidovať a podobne,” priblížil situáciu šéf veterinárnej a potravinovej správy.

Ďalej uviedol, že komunikovali s českými kolegami o tom, že oznámenie dali neskoro pre slovenského a českého spotrebiteľa.

“Európska komisia zmenila v systéme výstražné oznámenie na informatívne, pretože výrobok neexistoval na trhu,” uzavrel Bíreš.

Podobné články
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Infografika: Označovanie potravín – hydinové mäsové výrobky

  • 27.03.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Hydina chovaná na produkciu mäsa – poznáte rozdiely medzi jednotlivými druhmi chovov?

  • 23.02.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Vtáčia chrípka na Slovensku: slovenská hydina je aj naďalej bezpečná

  • 15.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Spoznajte benefity kuracieho, morčacieho, kačacieho a husacieho mäsa

  • 10.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Aké sú ideálne vlastnosti vajec a čo ich ovplyvňuje?

  • 19.01.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Pozitíva a negatíva metód chovu kurčiat – prekvapivé číselné ukazovatele?

  • 04.01.2023

Pridajte komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

  • Kontakt

0911 226 814

molnar.unihyd@azet.sk

Facebook Instagram

Copyright @2022 | Slovenská Hydina

Ochrana osobných údajov

Grown by ContentFruiter

Napíšte hľadané kľúčové slovo a stlačte Enter na klávesnici.