Slovenská Hydina
menu
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
Slovenská Hydina
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
  • Aktuality

Značka kvality je vizitkou práce hydinárov

  • 02.06.2018
[27.06.2018; Roľnícke noviny; Téma týždňa; s. 12; ľu]

Rok čo rok sme svedkami rôznych škandálov s hydinou, hydinovým mäsom a konzumnými vajcami, ktoré spochybňujú kvalitu chovov, ako i kvalitu a zdravotnú bezpečnosť samotných potravín v krajinách ich výskytu.

Pri hydinovom mäse a vajciach sa objavili v uplynulých mesiacoch aféry najmä v Brazílii, Holandsku a Poľsku, ktoré zasiahli aj slovenský trh. Aj v priebehu roku 2017 sa na druhej strane potvrdilo, že slovenská hydina a vajcia sú vysoko kvalitné a bezpečné pre spotrebiteľa, za čím treba vidieť účinnú kontrolu chovu hydiny a výroby potravín prostredníctvom veterinárnych kontrol, stáleho veterinárneho dozoru a potravinového dozoru.

„Našim spotrebiteľom pripomíname, aby sa skutočne zaujímali o pôvod hydiny a vajec, a to nielen pri nákupoch v obchodoch, ale aj v stravovacích zariadeniach. Veď pri slovenskom pôvode týchto potravín majú záruku kvality a zdravotnej nezávadnosti. Dôkazom o tom sú aj udelené značky kvality SK pre 150 hydinových výrobkov a vajec. Držiteľmi Značky kvality SK sa stali produkty spoločností HSH, HYZA, Hydina Kubus, Babičkin dvor, Hydina Holding, Janek a Novogal. To predstavuje záruky kvality a slovenského pôvodu tovaru,” hovorí riaditeľ ÚHS Daniel Molnár.

Najviac výrobkov so Značkou kvality SK je práve v hydinárskom priemysle, takže spotrebiteľ má garanciu špičkovej kvality kuracieho a morčacieho mäsa i veľkého množstva výrobkov z neho, podobne aj konzumných slepačích vajec. Súčasne je to pre spotrebiteľa informácia, že každý výrobok s takýmto logom splnil požiadavky ustanovené zásadami na posudzovanie a udeľovanie značky, že výrobca dodržiava deklarovaný technologický postup a vyššie parametre kvality, čím tieto výrobky jednoznačne odlišuje od podobných na trhu.

„Je však na škodu veci, že spotrebiteľ si za roky existencie tohto označenia kvality, ktoré je v niektorých reťazcoch aj vizuálne zvýraznené, ešte príliš naň nezvykol, nejde cieľavedome práve po takomto tovare,” dodáva Daniel Molnár.

Podobné články
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Infografika: Označovanie potravín – hydinové mäsové výrobky

  • 27.03.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Hydina chovaná na produkciu mäsa – poznáte rozdiely medzi jednotlivými druhmi chovov?

  • 23.02.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Vtáčia chrípka na Slovensku: slovenská hydina je aj naďalej bezpečná

  • 15.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Spoznajte benefity kuracieho, morčacieho, kačacieho a husacieho mäsa

  • 10.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Aké sú ideálne vlastnosti vajec a čo ich ovplyvňuje?

  • 19.01.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Pozitíva a negatíva metód chovu kurčiat – prekvapivé číselné ukazovatele?

  • 04.01.2023

Pridajte komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

  • Kontakt

0911 226 814

molnar.unihyd@azet.sk

Facebook Instagram

Copyright @2022 | Slovenská Hydina

Ochrana osobných údajov

Grown by ContentFruiter

Napíšte hľadané kľúčové slovo a stlačte Enter na klávesnici.