Slovenská Hydina
menu
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
Slovenská Hydina
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
  • Aktuality

Seminár ÚHS bude už v okóbri

  • 09.08.2017

Únia hydinárov Slovenska aj v tomto roku organizuje v hoteli Permon v Podbanskom odborný seminár určený   chovateľom hydiny, spracovateľom, výrobcom krmív, dodávateľom technológii a ďalším odborníkom, ktorí priamo pracujú v tomto odvteví potravinárskeho priemyslu, prípadne s ním nejakým spôsobom spolupracujú. Stalo sa už tradíciou, že súčasťou podujatia je  prezentácia viacerých firiem a tá nebude chýbať ani tentokrát. Predstavenstvo ÚHS zároveň ocení zaslúžilých pracovníkov v odvetví. Seminár, ktorý sa tento rok uskutoční o niečo skôr ako po minulé roky, a to 3. októbra 2017,  bude opäť  vítanou príležitosťou tak pre veľkochovateľov a spracovateľov hydiny, veľkoproducentov vajec, ako aj pre drobných podnikateľov v tejto oblasti zoznámiť sa s aktuálnymi novinkami v slovenskom a európskom hydinárstve.  Podrobnejšie informácie na molnar.unihyd@azet.sk.  

PROGRAM SEMINÁRA ÚHS 2017:

Utorok 03.10.2017

09:00-10:00:    Prezentácia účastníkov (HALA GRANDE, 5. poschodie)

10:00-10:05:     Otvorenie seminára

                        Ing. Timotej Husár, CSc., predseda predstavenstva Únie hydinárov Slovenska

10:05-10:35:    Veterinárna legislatíva v chove hydiny, výsledky úradných kontrol

                        MVDr. Gabriela Virgalová, Štátna veterinárna a potravinová správa SR

                        MVDr. Ing. Fridolín Pokorný, Štátna veterinárna a potravinová správa SR

10:35-11:05:    BAT pre chov hydiny a zmeny integrovaných povolení pre chov hydiny

                        Ing. Cyril Burda, Slovenská inšpekcia životného prostredia

11:05-11:30:    Šľachtenie nosivých sliepok

                        Ing. Pavel Kolník, Institute de Selection Animale B.V.

11:30-11:40:    Prestávka

11:40-11:55:    Vady hydinového mäsa pri porážke

                        MVDr. Jozef Kalus, Slovenská asociácia aviárnej medicíny

11:55-12:20:    Vplyv štruktúry krmiva na integritu tráviaceho traktu

                        MVDr Branislav Gmuca, DE HEUS International

12:20-12:40:    BIOTRONIC TOP línia- prielom v Gram negatívnom manažmente hydiny

                        Jaroslav Langer, Dr., BIOMIN Slovensko s.r.o.

12:40-13:00:    Preventívne opatrenia proti zavlečeniu nebezpečných nákaz

                        Ing. Karel Tittl, TEKRO, spol. s r.o., Česká republika


13:00-14:15:    Obedňajšia prestávka

14:15-14:30:    Využitie fytoncídov – cesta k potencovaniu účinku a ochrane antibiotík (chemoterapeut  v chovoch hydiny

                        Ewa Cichocka, MVD, Adifeed, Poľsko (BIOFERM SK, s.r.o.)

14:30-14:45:    Vplyv hygieny napájacieho systému na welfare a ekonomiku v chovoch hydiny

                        Ing. Karel Tittl, TEKRO, spol. s r.o., Česká republika

14:45-15:00:    Mikroklíma – existuje optimálne riešenie?

                        Ing. Ladislav Martinek, AGE s.r.o., Česká republika

15:00-15:15:    Pozitívny vplyv welfare na ekonomiku chovu hydiny

                        Ing. Monika Smetanová, DELACON Biotechnik ČR, spol. s r.o

15:15-15:30:    Štúdia: HARTMANN & GFK o segmentácii spotrebiteľov v kategórii vajec

                        Carsten Sandau, Piotr Dolezko, HARTMANN Hungary KFT

Július Nemčík, HARTMANN Hungary KFT. (TASHY Agrotrade, spol. s r.o.)

15:30-15:45:    Prelomová kontrola roztočíkov

                        Dr. Zoltan Szabo, Cymedica, Maďarsko

                        MVDr. Milan Matuš, CYMEDICA SK, spol. s r.o.

15:45-16:00:    Tetra Group dnes

                        Zoltán Budai, BÁBOLNA TETRA Kft., Maďarsko

                        MVDr. Beáta Valentovičová

19:00-01:00:    Spoločenský večer spojený s odovzdávaním cien pre pracovníkov v  hydinárskopriemysle           

Zmena programu vyhradená

Podobné články
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Infografika: Označovanie potravín – hydinové mäsové výrobky

  • 27.03.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Hydina chovaná na produkciu mäsa – poznáte rozdiely medzi jednotlivými druhmi chovov?

  • 23.02.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Vtáčia chrípka na Slovensku: slovenská hydina je aj naďalej bezpečná

  • 15.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Spoznajte benefity kuracieho, morčacieho, kačacieho a husacieho mäsa

  • 10.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Aké sú ideálne vlastnosti vajec a čo ich ovplyvňuje?

  • 19.01.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Pozitíva a negatíva metód chovu kurčiat – prekvapivé číselné ukazovatele?

  • 04.01.2023

Pridajte komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

  • Kontakt

0911 226 814

molnar.unihyd@azet.sk

Facebook Instagram

Copyright @2022 | Slovenská Hydina

Ochrana osobných údajov

Grown by ContentFruiter

Napíšte hľadané kľúčové slovo a stlačte Enter na klávesnici.