Únia hydinárov Slovenska aj v tomto roku organizuje v hoteli Permon v Podbanskom odborný seminár určený chovateľom hydiny, spracovateľom, výrobcom krmív, dodávateľom technológii a ďalším odborníkom, ktorí priamo pracujú v tomto odvteví potravinárskeho priemyslu, prípadne s ním nejakým spôsobom spolupracujú. Stalo sa už tradíciou, že súčasťou podujatia je prezentácia viacerých firiem a tá nebude chýbať ani tentokrát. Predstavenstvo ÚHS zároveň ocení zaslúžilých pracovníkov v odvetví. Seminár, ktorý sa tento rok uskutoční o niečo skôr ako po minulé roky, a to 3. októbra 2017, bude opäť vítanou príležitosťou tak pre veľkochovateľov a spracovateľov hydiny, veľkoproducentov vajec, ako aj pre drobných podnikateľov v tejto oblasti zoznámiť sa s aktuálnymi novinkami v slovenskom a európskom hydinárstve. Podrobnejšie informácie na molnar.unihyd@azet.sk.
PROGRAM SEMINÁRA ÚHS 2017:
Utorok 03.10.2017
09:00-10:00: Prezentácia účastníkov (HALA GRANDE, 5. poschodie)
10:00-10:05: Otvorenie seminára
Ing. Timotej Husár, CSc., predseda predstavenstva Únie hydinárov Slovenska
10:05-10:35: Veterinárna legislatíva v chove hydiny, výsledky úradných kontrol
MVDr. Gabriela Virgalová, Štátna veterinárna a potravinová správa SR
MVDr. Ing. Fridolín Pokorný, Štátna veterinárna a potravinová správa SR
10:35-11:05: BAT pre chov hydiny a zmeny integrovaných povolení pre chov hydiny
Ing. Cyril Burda, Slovenská inšpekcia životného prostredia
11:05-11:30: Šľachtenie nosivých sliepok
Ing. Pavel Kolník, Institute de Selection Animale B.V.
11:30-11:40: Prestávka
11:40-11:55: Vady hydinového mäsa pri porážke
MVDr. Jozef Kalus, Slovenská asociácia aviárnej medicíny
11:55-12:20: Vplyv štruktúry krmiva na integritu tráviaceho traktu
MVDr Branislav Gmuca, DE HEUS International
12:20-12:40: BIOTRONIC TOP línia- prielom v Gram negatívnom manažmente hydiny
Jaroslav Langer, Dr., BIOMIN Slovensko s.r.o.
12:40-13:00: Preventívne opatrenia proti zavlečeniu nebezpečných nákaz
Ing. Karel Tittl, TEKRO, spol. s r.o., Česká republika
13:00-14:15: Obedňajšia prestávka
14:15-14:30: Využitie fytoncídov – cesta k potencovaniu účinku a ochrane antibiotík (chemoterapeut v chovoch hydiny
Ewa Cichocka, MVD, Adifeed, Poľsko (BIOFERM SK, s.r.o.)
14:30-14:45: Vplyv hygieny napájacieho systému na welfare a ekonomiku v chovoch hydiny
Ing. Karel Tittl, TEKRO, spol. s r.o., Česká republika
14:45-15:00: Mikroklíma – existuje optimálne riešenie?
Ing. Ladislav Martinek, AGE s.r.o., Česká republika
15:00-15:15: Pozitívny vplyv welfare na ekonomiku chovu hydiny
Ing. Monika Smetanová, DELACON Biotechnik ČR, spol. s r.o
15:15-15:30: Štúdia: HARTMANN & GFK o segmentácii spotrebiteľov v kategórii vajec
Carsten Sandau, Piotr Dolezko, HARTMANN Hungary KFT
Július Nemčík, HARTMANN Hungary KFT. (TASHY Agrotrade, spol. s r.o.)
15:30-15:45: Prelomová kontrola roztočíkov
Dr. Zoltan Szabo, Cymedica, Maďarsko
MVDr. Milan Matuš, CYMEDICA SK, spol. s r.o.
15:45-16:00: Tetra Group dnes
Zoltán Budai, BÁBOLNA TETRA Kft., Maďarsko
MVDr. Beáta Valentovičová
19:00-01:00: Spoločenský večer spojený s odovzdávaním cien pre pracovníkov v hydinárskopriemysle
Zmena programu vyhradená