Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Ľubomír Jahnátek rokoval so zástupcami Únie hydinárov Slovenska – predsedom Timotejom Husárom, členom predstavenstva Ívanom Kanianskym a riaditeľom ÚHS Danielom Molnárom. Na rokovaní boli prítomní aj ústredný riaditeľ ŠVPS Jozef Bíreš, riaditeľ sekcie projetových podpôr a štátnej pomoci PPA Ľubomír Partika a ďalší predstavitelia ministerstva. Témou stretnutia boli otázky podpory predaja domácej hydiny a tiež výsledky rokovaní s obchodnými reťazcami. Minister zdôraznil, že snahou rezortu zostáva, aby na pultoch našich obchodov boli kvalitné potraviny. Cena kvalitnej slovenskej hydiny musí byť objektívna, pripomenul. Hydinári vidia problém v tom, že sa k nám vo veľkých množstvách dovážajú kurčatá zo zahraničia, najmä z Poľska. Cenovo im naši chovatelia, najmä kvôli vysokým nákladom a absencii akýchkoľvek dotácii, nevedia konkurovať. Ľubomír Jahnátek povedal, že od 1. apríla 2013 začína platiť nový zákon o potravinách, vďaka ktorému budú môcť kontrolóri postupovať oveľa prísnejšie, ako doteraz. ÚHS zdôraznila, že kontroly by sa mali zamerať aj na rozrabkárne. Má totiž indície, že nekvalitné mäso z dovozu smeruje najmä do reštaurácii, školských jedální a ostatných zariadení verejného stravovania. Podľa hydinárov by mal byť aj pri rozrábkach stály veterinárny dozor, podobne ako je to u spracovateľov hydiny.
Ďaľšie témy rokovania sa týkali podpory chovu hydiny a dotácii na chov a spracovanie hydiny na Slovensku, zaradenia chovu hydiny medzi citlivé komodity v rámci PRV 2014-2020 a legislatívne návrhy Únie hydinárov Slovenska.
Predstavitelia ÚHS sa v závere marca stretli aj s predsedom SPPK Milanom Semančíkom a predsedom Únie potravinárov Slovenska Dušanom Janíčkom, s ktorými prerokovali rovnaké témy ako na stretnutí s ministrom.