Slovenská Hydina
menu
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
Slovenská Hydina
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
  • Aktuality

Poľské vajcia sú späť, hoci domácich máme dosť

  • 02.04.2019

V období pred Veľkou nocou  je každoročne zvýšený  dopyt po slepačích vajciach. Nielen aby potešili v podobe rôznych kraslíc, ale sú aj súčasťou tradičných veľkonočných jedál. Nedostatku konzumných vajec sa  spotrebitelia pred tohtoročnou Veľkou nocou nemusia obávať. Slovenskí producenti sú schopní z vlastných zdrojov pokryť aj zvýšené požiadavky obchodných reťazcov a stravovacích zariadení vajcami rôznych veľkostí. Už niekoľko týždňov však pociťujú tlak obchodných reťazcov na znižovanie cien  s úmyslom ponúkať vajcia v  akciách a takto pritiahnuť do predajní  zákazníkov. Hydinárov  to stavia do pozície, že odbytové ceny im ani nepokrývajú výrobné náklady, napriek tomu že už bol schválený zákon o neprimeraných obchodných praktikách.

Únia hydinárov Slovenska preto predpokladá, že v tomto predsviatočnom období sa na slovenskom trhu objavia vo väčšej miere až podozrivo lacné vajca z dovozu, častokrát  aj také, ktoré majú tesne pred dátumom spotreby. Dôkazom toho je fakt, že obchodný reťazec s tradične najnižšou ponukou slovenských potravín už má na pultoch  poľské vajcia, ktoré v nedávne minulosti sprevádzali kauzy so salmonelou a fiprinilom a tak z nášho trhu na čas zmizli. Pritom ide o vajcia z klietkových chovov, ktorých majú domáci producenti plné sklady.

ÚHS upozorňuje  spotrebiteľov, ktorí si chcú kúpiť čerstvé a zdravotne bezpečné vajcia vyprodukované na Slovensku, že by si mali pri kúpe skontrolovať nielen  škatuľu, v ktorej sú vajca zabalené,  ale aj overiť krajinu pôvodu priamo na škrupine vajca, kde by mali hľadať označenie SK.

Podobné články
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Infografika: Označovanie potravín – hydinové mäsové výrobky

  • 27.03.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Hydina chovaná na produkciu mäsa – poznáte rozdiely medzi jednotlivými druhmi chovov?

  • 23.02.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Vtáčia chrípka na Slovensku: slovenská hydina je aj naďalej bezpečná

  • 15.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Spoznajte benefity kuracieho, morčacieho, kačacieho a husacieho mäsa

  • 10.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Aké sú ideálne vlastnosti vajec a čo ich ovplyvňuje?

  • 19.01.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Pozitíva a negatíva metód chovu kurčiat – prekvapivé číselné ukazovatele?

  • 04.01.2023

Pridajte komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

  • Kontakt

0911 226 814

molnar.unihyd@azet.sk

Facebook Instagram

Copyright @2022 | Slovenská Hydina

Ochrana osobných údajov

Grown by ContentFruiter

Napíšte hľadané kľúčové slovo a stlačte Enter na klávesnici.