Slovenská Hydina
menu
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
Slovenská Hydina
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
  • Aktuality

V Značke kvality SK boli hydinári úspešní

  • 20.01.2012

Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Zsolt Simon odovzdal počas galavečera (19.1.2012) na veľtrhu Danubius Gastro prestížnu Značku kvality SK ďalším slovenským výrobkom a výrobcom. Program podpory  najlepších domácich potravín Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR zaviedlo v roku 2004 a k dnešnému dňu sa ním pýši 400 výrobkov od 70 výrobcov.

Označenie Značka kvality SK je zárukou, že výrobok je na kvalitatívne vyššej úrovni v porovnaní s podobnými výrobkami na trhu. Výrobky nedostávajú ocenenie na neobmedzený čas, obnovuje sa im v trojročných cykloch a len za predpokladu zachovania kvalitatívnych ukazovateľov. Zároveň sú pod neustálym dohľadom Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR. „Bolo mi cťou odovzdať Značku kvality SK ďalším 17 výrobcom. Práve rastúci počet ocenených svedčí o tom, že každá snaha na zvyšovanie spotrebiteľského patriotizmu nie je márna. Rád by som sa preto z tohto miesta  výrobcom poďakoval a poprial im, aby ich výrobky s označením Značka kvality SK patrili na pultoch medzi tie najvyhľadávanejšie. Sú dôkazom, že aj u nás sa oplatí vyrábať, a nie dovážať,“ priblížil minister Simon.

Najúspešnejším výrobcom spomedzi ocenených bola spoločnosť HSH, s.r.o. Veľké Zálužie, ktorá získala najviac, až 9 Značiek kvality pre svoje výrobky – Kura kráľovské bez drobkov, Kráľovský kurací polievkový balíček, Kráľovská kuracia polievková zmes, Kráľovské kuracie krídla, Kráľovské kuracie stehná celé, Kráľovské kuracie stehno dolné, Kráľovské kuracie stehno horné, Kráľovské kuracie stehno horné bez kosti a kože, Kráľovské kuracie rezne. Prestížne ocenenie v podobe Značky kvality získala aj ďalšia hydinárska firma Promt, s.r.o. Prešov a to za novinku na našom trhu Eggcheese. Je to čistý prírodnýprodukt bez prídavných látok a konzervantov, ktorý dokáže nahradiť v príprave jedál vajcia, mäso i syry.

Podobné články
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Infografika: Označovanie potravín – hydinové mäsové výrobky

  • 27.03.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Hydina chovaná na produkciu mäsa – poznáte rozdiely medzi jednotlivými druhmi chovov?

  • 23.02.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Vtáčia chrípka na Slovensku: slovenská hydina je aj naďalej bezpečná

  • 15.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Spoznajte benefity kuracieho, morčacieho, kačacieho a husacieho mäsa

  • 10.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Aké sú ideálne vlastnosti vajec a čo ich ovplyvňuje?

  • 19.01.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Pozitíva a negatíva metód chovu kurčiat – prekvapivé číselné ukazovatele?

  • 04.01.2023

Pridajte komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

  • Kontakt

0911 226 814

molnar.unihyd@azet.sk

Facebook Instagram

Copyright @2022 | Slovenská Hydina

Ochrana osobných údajov

Grown by ContentFruiter

Napíšte hľadané kľúčové slovo a stlačte Enter na klávesnici.