Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Zsolt Simon odovzdal počas galavečera (19.1.2012) na veľtrhu Danubius Gastro prestížnu Značku kvality SK ďalším slovenským výrobkom a výrobcom. Program podpory najlepších domácich potravín Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR zaviedlo v roku 2004 a k dnešnému dňu sa ním pýši 400 výrobkov od 70 výrobcov.
Označenie Značka kvality SK je zárukou, že výrobok je na kvalitatívne vyššej úrovni v porovnaní s podobnými výrobkami na trhu. Výrobky nedostávajú ocenenie na neobmedzený čas, obnovuje sa im v trojročných cykloch a len za predpokladu zachovania kvalitatívnych ukazovateľov. Zároveň sú pod neustálym dohľadom Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR. „Bolo mi cťou odovzdať Značku kvality SK ďalším 17 výrobcom. Práve rastúci počet ocenených svedčí o tom, že každá snaha na zvyšovanie spotrebiteľského patriotizmu nie je márna. Rád by som sa preto z tohto miesta výrobcom poďakoval a poprial im, aby ich výrobky s označením Značka kvality SK patrili na pultoch medzi tie najvyhľadávanejšie. Sú dôkazom, že aj u nás sa oplatí vyrábať, a nie dovážať,“ priblížil minister Simon.
Najúspešnejším výrobcom spomedzi ocenených bola spoločnosť HSH, s.r.o. Veľké Zálužie, ktorá získala najviac, až 9 Značiek kvality pre svoje výrobky – Kura kráľovské bez drobkov, Kráľovský kurací polievkový balíček, Kráľovská kuracia polievková zmes, Kráľovské kuracie krídla, Kráľovské kuracie stehná celé, Kráľovské kuracie stehno dolné, Kráľovské kuracie stehno horné, Kráľovské kuracie stehno horné bez kosti a kože, Kráľovské kuracie rezne. Prestížne ocenenie v podobe Značky kvality získala aj ďalšia hydinárska firma Promt, s.r.o. Prešov a to za novinku na našom trhu Eggcheese. Je to čistý prírodnýprodukt bez prídavných látok a konzervantov, ktorý dokáže nahradiť v príprave jedál vajcia, mäso i syry.