Slovenská Hydina
menu
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
Slovenská Hydina
  • Domov
  • Orgány
  • Zoznam členov
  • Magazín
    • Kvalita zo Slovenska
    • Tipy a zaujímavosti
    • Newsletter
  • Aktuality
  • Kontakt
  • Aktuality

Záujem bol, bude aj dopyt?

  • 28.01.2013

  Únia hydinárov Slovenska  na tohtoročnom veľtrhu gastronómie Danubius Gastro v Bratislave mala zastúpenie výrobkami svojich štyroch členov a treba povedať, že to bola viac ako dôstojná prezentácia. Stovky navštevníkov sa počas štyroch dní trvania veľtrhu živo zaujímali nielen o vystavované výrobky, ale vôbec o produkciu slovenských hydinárov, jej kvalitu a zdravotnú bezpečnosť. Po známych aférach so zahraničnými potravinami, na ktorých častokrát nízku kvalitu v plynulých mesiacoch  Únia hydinárov poukazovala, sa slovenský spotrebiteľ postupne  čoraz viac zaujíma o pôvod potravín, ktoré konzumuje, pričom u slovenských hydinárov má záruku, že kúpi kvalitu a zdravotnú nezávadnosť za primeranú cenu. Zdôraznil to aj minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek, ktorý apeloval na slovenského spotrebiteľa, aby pri nákupnom rozhodovaní zvážil nielen cenu, ale predovšetkým pôvod potraviny s prihliadnutím na to, že kúpou slovenskej potraviny prispieva k rozvoju ekonomiky krajiny.

Expozícia spoločnosti Hyza ponúkla okrem tradičných výrobkov, ako je Úprimné kurča aj tie, ktoré sú určené najmä pre deti – Kiki-riki párky a Kiki-riki šunku. Ide o výrobky, ktoré sú bez lepku, neobsahujú žiadne konzervanty ani umelé farbivá. Sú vyrobené z čerstvých surovín s vysokým obsahom bielkovín.

Ďaľšia spracovateľská firma HSH Veľké Zálužie  vystavovala Kura kráľovské – zdravé kura, ktoré vyrástlo v prirodzených podmienkach a jeho jednoduché balenie v sáčku výrazne šetrí životné prostredie. Zaujal takisto široký sortiment diétnych a chutných hydinových výrobkov od salám, cez šunky, tlačenky, jaternice, špekačky až po  hydinovú žobrácku kašu, nárezy a stehenný steak.

Novogal a.s. Dvory nad Žitavou okrem tradičných konzumných slepačích vajec, ktoré všetky  pochádzajú z moderných obohatených klietok, ako jediný na Slovensku vyrába aj vajcia s vyšším obsahom omega-3 mastných kyselín známych ako vajcia Omega. A ľudia, mladší i starší sa o ne na veľtrhu dostatočne zaujímali.

Prešovská Doma, a.s. ako jediný spracovateľ konzumných slepačích vajec na Slovensku ich používa pri tekutých i sušených vaječných výrobkoch, inovovaných majonézach, ochutených omáčkach a pod. Na trh uviedla tieto výrobky pod označením Pravá chuť. Z jej liniek pochádza aj jedinečný výrobok zdravej výživy Eggcheese – vyrábaný z vaječného bielka čistou prírodnou cestou.

Návštevnícj veľtrhu  prejavovali značný interes o bohatú produkciu slovenských hydinárov, teraz ide o to, aby tak robili aj pri nákupoch.

Podobné články
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Infografika: Označovanie potravín – hydinové mäsové výrobky

  • 27.03.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Hydina chovaná na produkciu mäsa – poznáte rozdiely medzi jednotlivými druhmi chovov?

  • 23.02.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Vtáčia chrípka na Slovensku: slovenská hydina je aj naďalej bezpečná

  • 15.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Spoznajte benefity kuracieho, morčacieho, kačacieho a husacieho mäsa

  • 10.02.2023
Čítať článok
  • Tipy a zaujímavosti

Aké sú ideálne vlastnosti vajec a čo ich ovplyvňuje?

  • 19.01.2023
Čítať článok
  • Kvalita zo Slovenska

Pozitíva a negatíva metód chovu kurčiat – prekvapivé číselné ukazovatele?

  • 04.01.2023

Pridajte komentár Zrušiť odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

  • Kontakt

0911 226 814

molnar.unihyd@azet.sk

Facebook Instagram

Copyright @2022 | Slovenská Hydina

Ochrana osobných údajov

Grown by ContentFruiter

Napíšte hľadané kľúčové slovo a stlačte Enter na klávesnici.